Ny Valtra Q Serie går på kundejagt hos konkurrenterne

De første eksemplarer af den nye Valtra Q Serie med mellem 230 og 305 hestekræfter dukker op i Danmark i efteråret. Et af målene er at få tag i maskinstationerne.

Den ventede Q-serie fra Valtra blev præsenteret i dag. Den placerer sig mellem Valtras T- og S- serier. Topmodellen har 305 hestekræfter.

Når den nye Valtra Q Serie, som blev præsenteret for første gang under et on-line event i dag, dukker op i Danmark i efteråret, kommer den til at udfylde et væsentligt hul i Valtra-programmet mellem T- og S-serien. Den byder på sekscylindrede motorer med stor slagvolumen, 7,4 liter og et program, der består af fem versioner fra 230 til 305 hestekræfter.

– I år skal der på fabrikken i Finland produceres 180 styk, og vi får 11 af dem til Danmark i slutningen af oktober eller begyndelsen af november. De første er ved at køre af samlebåndet deroppe, og man kan også regne med at få den at se på Agromek, siger Valtras danske salgschef, Jimmi Ravnborg, der tilføjer, at nyheden også vil kunne opleves live tre-fire steder i Danmark i uge 41, når der sendes seks traktorer ud på en lanceringsevent, Valtra SmartTour. Under karavanen vil Valtra alliere sig med en redskabsproducent, så man vil kunne opleve Q-serien i marken.

– 2023 er det fabrikkens plan at producere cirka 1.000, og vi har bestilt 40 hjem til Danmark, så må vi se, om det er nok. Kunderne vil være store landbrug, maskinstationer og entreprenører. Med Q-serien håber vi på at tiltrække nye kunder og ikke mindst få bedre fat i maskinstationskunderne, siger Jimmi Ravnborg.

Under online-event’en, hvor sloganet var ”Thinks like a pro, works like a beast”, kom det frem, at “bæstet” er en længe ventet traktor som en lidt større T-serie. Agco Power motorerne på 7,4 liter kommer i fem versioner med 230, 245, 265, 285 og 305 hestekræfter og med maksimal effekt ved 1.850 omdrejninger. Den sidste, topmodellen Q305 er med konstant boost. 7,4 liter er angiveligt det største slagvolumen i klassen.

Transmissionen er en trinløs CVT med to grupper. Men som det fremgår af de første oplysninger om den nye traktor, så er transmissionens software unik og udviklet hjemme hos Valtra i Finland og svarer altså ikke til andre Agco-transmissioner.
Hydraulikydelsen er 200 l/min. ved 1.950 omdrejninger. Bagtil tager den 10 tons i liften, fortil 4,8 tons. Traktorens egenvægt er 9,2 tons.

Luftaffjedring på foraksel og kabine er standard. Kabinen, der svarer til den, man finder på en T-serie, har masser af udsyn og et glasareal på 6,5 kvadratmeter og det kendte SmartTouch armlæn.

Valtra q-serien