2023

Nordjysk maskinhandler fejrer comeback til gule læssemaskiner

Der bliver fokus på JCB’s store læssemaskiner, når Agrotek byder indenfor til åbent hus.

Det er en gammel kending, der kommer til at fylde en stor del af billedet, når Agrotek i Hobro vanen tro slår dørene op til åbent hus den første torsdag i december. I år er det den 7. klokken 10.00-22.00.

1. september gjorde JCB nemlig comeback hos den nordjyske maskinhandler, og Agroteks direktør Niels Vestergaard forventer, at en stor del af snakken til åbnet hus kommer til at handle om læssemaskiner.

– Det er hos de store læssemaskiner, JCB har sin styrke, og det er også der, vi over de seneste år har set en klar udvikling blandt vores mange kvæglandmænd. Bedrifterne bliver større og større, og det er slet ikke unormalt, at der skal læsses 60-80 tons om dagen. Så er der altså brug for noget andet end en traktor med frontlæsser, konstaterer Niels Vestergaard.

Hos Brøns Group, der importerer JCB, mærker produktspecialist Peter Møller også tydeligt interessen fra kvægfolket.

– Frontlæssertraktoren kan være fin, hvis man har under 200 køer, men når man kommer derover, så skal der andre læssemaskiner til, fortæller Peter Møller, der især har set den knækstyrede teleskoplæsser TM320 indtage kvægbedrifterne.

– Hver gang vi sælger 120 maskiner, så er 20 af dem TM320’ere. Det er en høj andel, når vores mere hurtigt omsættelige minilæssere også er med i regnestykket, forklarer han.

Flere kunder har da også allerede hilst JCB hjerteligt velkommen tilbage til Agrotek.

– Det er blevet taget godt imod, og vi har da også allerede solgt tre maskiner, og får kørt en masse demo ude hos landmændene, siger Niels Vestergaard, der især mærker begejstring for TM320 fra landmænd, der hidtil har brugt 

traktoren med frontlæsser. Landmænd, der har vænnet sig til traditionelle teleskoplæssere, er mere til JCB’s 542-70.

Til åbent hus vil der være linet et bredt udsnit af JCB’s maskinprogram op, blandt andet teleskoplæsserne TM320 og TM542, en gummiged og minilæssere, mens der vil være mulighed for en maskinsnak med både Agroteks medarbejdere, JCB-specialister fra Brøns Group og repræsentanter fra flere af Agroteks øvrige samarbejdspartnere.

Hvidkål og Valtra

Traditionen tro er der selvfølgelig stuvet hvidkål fra klokken 11 og så længe lager haves. Udover de tilbagevendte JCB-maskiner vil der også være mulighed for at se nærmere på mange andre maskiner og grej. Blandt andet Valtra Q-serien, der har fået en særdeles god modtagelse i det nordjyske.

– Vi har allerede syv af dem ude at køre, og nummer otte er også på vej, så inden året er omme, vil det være vores absolut mest solgte traktor, fortæller Agrotek-sælger Ole Grøn, der sammen med Niels Vestergaard ser frem til at slå dørene op til Åbent Hus i kølvandet på Agritechnica.

– Det giver altid lige et løft, når der har været Agritechnica. Så er der altid masser af maskiner at snakke om, siger direktøren, der dog ikke har ambitioner om, at åbent hus-arrangementet kommer til at kaste lige så meget salg af sig, som årets Agritechnica gjorde.

Her gav Agrotek håndslag på salget af hele tre Valtra S416’er til Frandsbjerg Agro.

– Vi vil gerne bruge tiden til åbent hus på at få en masse gode snakke. Så kan det forhåbentlig føre til handler på dagen, og give emner, der skal arbejdes med efterfølgende, fastslår Niels Vestergaard, der normalt plejer at få 600-700 gæster på besøg til åbent hus på Lupinvej.